19 röda premiumboxar på novemberlistan

McManic Petit Sirah håller ställningarna som deröda premiumboxarnas okrönta drottning. På novembers lista över röda premiumboxar hittar vi också nykomlingar i den lite sötare skolan.


2012 McManis Petite Sirah 8362 copyTvå nykomlingar och en omprovning är facit för uppdateringen av röda premiumboxar i november.

Bland premiumboxar samsas såväl helt torra viner som de med en rejäl dos fruktsötma. Gemensamt för dem är att de kostar över 250 kronor för en trelitersbox, eller motsvarande vid andra boxstorlekar.

Novemberlistan s tio i topp är oförändrad. Högst tronar, liksom tidigare, 2012 McManis Petit Sirah från kaliforniska McManis Family Vineyards Mc Manis Petit Sirah är, förutom att vara bäst i klassen, också listans enda superfynd. En höjdarkombination med grillat kött.

Tvåa sedan i maj är franska 2014 Belleruche Côtes-du-Rhône från Chapoutier. Ett utmärkt exempel på ett typiskt rhonevin med rik smak och stor generositet.

På tredje plats återfinner vi 1,5-litersboxen 2013 Jacob’s Creek Barossa Reserve Shiraz, som är en typisk australisk shiraz med fina eukalyptustoner. Funkar finemang till grillat – nöt och lamm.

Två nykomlingar kan vi presentera på listan. Vinerna är 2013 Apothic Red Winemaker’s Blend från kaliforniska Apothic Vineyards och 2013 Inception Deep Layered Red från sydafrikanska Distell och vänder sig tillsammans med omprovade 2014 Raffinato Governo till dig som gillar röda viner med en rejäl dos fruktsötma. Till hamburgare och kött med lite söta tillbehör är det inte alls dumt!

Listan innehåller nu 19 viner, varav ett superfynd (Mc Manis Petite Sirah) och fjorton fynd.

>>Till listan