2013 Bianchi Montepulciano d’Abruzzo tillbaka i toppen

Uppdateringen av röda viner på flaska i april i prisklassen upp till 70 kronor bjuder på fyra nykomlingar. Tio i topp är heleuropeisk, med italienska viner på de fem översta placeringarna. Sju av vinerna är superfynd.


På första plats hittar vi producenten Umani Ronchis ekologiska superfynd 2013 Bianchi Montepulciano d’Abruzzo. Vinet kom in som etta på listan i februari, var tvåa i uppdateringen i mars, men med tanke på hur snabbt ettan Delinea tog slut, har den varit etta sedan 4 mars.

På andra plats återfinner vi ännu ett superfynd. 2013 Cecchi Sangiovese från italienska Cecchi i Toscana är ungt och friskt och passar utmärkt till buffén, vegetarisk mat, och inte för mörka kötträtter.

Trea på listan är superfyndet 2013 il Conte Montepulciano d’Abruzzo från Nordic Sea Winery.  Vinet är ekologiskt odlat med ren, solmogen frukt och söta bär.

Av de fyra nykomlingarna på listan är det en som kvalar in på tio-i-tiopplistan. Moncaro Sangiovese Terre di Chieti från italienska Moncaro är ett superfynd – smakrikt och modernt. Vinet passar fint till mustig mat.

Övriga nykomlingar är ekologiska superfyndet 2013 Château Prat-Majou-Gay Vieilles Vignes från franska Château Prat-Majou-Gay, 2012 Baccolo Appassimento Parziale från italienska Cielo e Terra och 2013 Cuvée Jean Paul Rouge från Boutinot.

>>Till listan