2014 Belleruche Côtes-du-Rhône ny tvåa bland röda premiumboxar

Maj månad uppdatering av röda premiumboxar bjuder på en hel del förändringar. Vi har en ny årgång, och tre nya tappningar, varav en gör återentré på listan. Listan bjuder på två superfynd, och nio fynd.


Belleruche box_liten 71199vitt smalRöda premiumboxar är röda viner på box som kostar mer än 250 kronor på trelitersbox. En 1,5-litersbox är alltså premium om den kostar mer än 125 kronor. Boxarna återfinns ofta i storlekarna 1,5 liter, 2 liter och 3 liter. Vissa av trelitersboxarna finns också i 1,5-literstorlek, som till exempel Vernissage Syrah Cabernet, och många finns också på flaska.

På förstaplats återfinner vi för sjätte månaden på raken amerikanska superfyndet 2012 McManis Petite Sirah från McManis Family Vineyards. Vinet, som är ett mycket bra köp, funkar utmärkt till grillat kött.

Ny på andra plats är en ny årgång av franska Belleruche Côtes-du-Rhône från Chapoutier. Årgången är 2014 och bjuder på typiska rhonesmaker och är ett riktigt fynd. 2014 är en ännu bättre årgång än 2013.

På tredje plats har vi en ny tappning av det yppiga och moderna Te Kairanga Pinot Noir från Te Kairanga Wines i nya zeeländska Martinborough.

Värd att nämna på fjärde plats är italienska superfyndet 2013 Allegrini.

Nya tappningar ser vi också av portugisiska 2012 Vila Santa Reserva från João Portugal Ramos och så chilenska 2013 Santa Inés Organic Cabernet Malbec Carmenère från De Martino, som återinträder in på listan.

>>Till listan