2014 René Couly kvar i topp

Sommarens sista uppdatering av roséviner på flaska i prisklassen 76-140 innehåller tre nya viner. På toppen är läget oförändrat – såväl René Couly, som Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé och M de Minuty Rosé håller ställningarna.


Tre nya fyndviner tar plats på rosélistan. Sommaren är på väg mot sitt slut och rosévinerna börjar avta i popularitet, även om det finns vissa som ser till att ha några flaskor rosé redo till julskinkan. Det kan låta konstigt, men det smakar inte dumt alls. Än är det emellertid några månader kvar till jul och vi uppdaterar listan för lite dyrare roséviner på flaska, de mellan 76 och 140 kronor.

I topp är läget oförändrat. Som etta ser vi rika och silkiga 2014 René Couly Rosé från producenten Couly-Dutheil.

På andra plats hittar vi det sydafrikanska superfyndet 2014 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé, som ju i sin boxform toppar roséboxlistan.

På tredje plats hittar vi 2014 M de Minuty Rosé från Chateau Minuty i franska Provence. Vinet är ungt och fräsch och utmärkt till buffémat.

Uppdateringen innehåller tre nykomlingar:  2014 Château Lestrille Bordeaux Rosé och 2014 Lestrille Capmartin  Rosé, båda från Château Lestrille I Brordeaux, samt 2014 Petite Cuvée Madame från Château Sainte Roselin.

Stanna inte på förstasidan, utan bläddra vidare. Kvaliteten är ganska jämn, så det är inte omöjligt att just du hittar din favorit på t ex plats 15, i form av sydafrikanska 2014 Escapades Pinotage Rosé på, eller på plats 31 med 74-kronorsvinet 2013 Jacob’s Creek Shiraz Rosé.

Många av rosévinerna på listan återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Med bara några dagars framförhållning kan man prova många kul viner, ofta till ett riktigt bra pris. Boxtoppens lista i augusti omfattar de 40 bästa och mest prisvärda.

Viktigt att komma ihåg så här i slutet av säsongen är att roséviner inte vinner på att lagras. Det är just deras fräschör som är deras styrka.

>>Till listan