2015 års Zonnebloem på silverplats bland vita torra boxar!

Novemers uppdatering av vita torra boxar innehåller två nya årgångar – varav en tar sig in på andra plats!


zonnebloem sauivgnon blanc 2015 2020

Dags för en uppdatering av vita torra boxar, som består av två nya årgångar! Vi har en ny tvåa i och med superfyndet 2015 Zonnebloem Sauvignon Blanc  från sydafrikanska Zonnebloem Wines. Tänkt vad en årgång faktiskt kan göra! 2015 års upplaga Zonnebloem Sauvignon Blanc är ett ungt och friskt vin, med båda bra balans och bra syra, och fina inslag av grapefrukt, krusbär, gröna äpplen, blommor och mineraler. Vinet är riktigt torrt, och passar fint till skaldjur, fisk, grönsaker och lätta smaker. Funkar dessutom fint som mingelvin.

På första plats tronar, liksom tidigare, 2014 Brochet Facile Sauvignon Blanc, men det är första gången på länge som den haft en tvåa som flåsar den i nacken. Ett utmärkt val till fisk och skaldjur och härligt torrt.

På tredje plats hamnar nu oktobers tvåa sydafrikanska 2014 Drostdy-Hof Chenin Blanc Steen, som liksom de båda vinerna ovan är ett superfynd. Vinet är lite rundare och blommigare än dem och är ett utmärkt buffévin.

Månadens andra nya årgång är 2015 Oude Kaap Chardonnay, som hamnar på plats nummer elva. Vinet är runt, rik och bussig med solmogen frukt och inslag av bl a persikor och gula päron. Definitivt ett rundare vin än de tidigare nämnda.

Nio av tio viner på tio i topp är superfynd. Listan omfattar totalt 29 viner, varav sjutton är superfynd.

>>Till listan