Alice Bardot – när halvflaskan champagne är precis perfekt!

Bubbel i glasen är väl ändå den ultimata känslan av att unna sig och extra plus i kanten blir det såklart med champagne. Den övergripande känslan är att äkta vara är dyrt och något man bara dricker vid väl valda tillfällen. Fel säger vi, för det finns ju halvflaskor och ett glas var är precis perfekt. I våra glas; Alice Bardot Champagne!


I grund och botten handlar champagne om tre druvor; chardonnay, pinot meunier och pinot noir. Fler är tillåtna men ytterst ovanliga och av de tre nämnda så är de två sistnämnda blåa, inte minst pinot noir känner du säkerligen igen, Bourgognes nobla druva, en av världens främsta.

Boxtoppen om Alice Bardot Champagne

Vi har en ”blå” champagne i glasen vilket i sammanhanget innebär ett vin som domineras av blå druvsorter, i det här fallet pinot meunier och pinor noir och det är blott en ynka procent chardonnay i blenden. Och det märks för det är en lite fylligare stil av champagne med röda drag, inte minst hallon och en pust av syrliga körsbär kompletterar de röda citrustonerna, nötigheten, mandeln och den lilla brödtonen. Smaken visar upp en elegant mousse i livlig stil med fin uppbackande syra, krämig gomkänsla och en mix av stenfrukter och röda bär. Trots att vi har att göra med en i stort sett knastertorr champagne så finns det en behaglig rondör i avslutet.

Boxtoppens betyg: 4 av 5 poäng

Alice Bardot Cuvée Grande Réserve Brut är den perfekta halvflaskan när ni är två som vill lyxa till det med ett glas äkta vara som aperitif eller till förrätten. En flaska (375 ml, 12,5%) kostar 149 kronor och har artikelnummer 51122. Alice Bardot finns även i magnumformat (150 cl) för den som önskar större storlek.

Till Systembolaget >>>