Alkoholfria alternativ först ut i september

Flera nykomlingar på vår allt populärare lista med goda och trevliga alkoholfria alternativ.


September månads första uppdatering tar sig an vår alkoholfria lista. Det här är alltså en lista med de bästa alkoholfria alternativen till vin och öl, inte en med de bästa bordsvattnen eller de godaste läskedryckerna, utan en lista för personer som vill dricka alkoholfria viner eller alkoholfritt öl. Dessutom finns det några bra fruktdrycker som också funkar till mat och kan ersätta vin till maten.

Uppdateringen bjuder på fyra nykomlingar, där en går in på tio i topp. Dessutom har vi provat om ett alkoholfritt vin, som går från nionde till femte plats.

Bäst är fortfarande det vita alkoholfria vinet 2014 Verjus de Cigare från kultproducenten Bonny Doon i Kalifornien. På andra plats ligger fruktvinet Blue Ganjal från lappländska Mattea. Exklusivt och beroende på var i landet man bor i landet rejält närproducerat.

På tredje plats återfinner vi Periquita Rosé Alcohol Free från José Maria da Fonseca, som passar utmärkt till roséminglet.

Skojigare än kolsyrat vatten är definitivt det alkoholfria rosébubblet 2014 Arc-en-Ciel Vin de Rosé Mousseux Grenache Brut, som när vi provat det igen fått ett höjt betyg och hu hamnar på femte plats.

För den som föredrar öl finns här en nykomling på sjunde plats. Paulaner Hefe Weissbier från tyska Paulaner Brauerei är ett alkoholfritt veteöl. Andra bra alternativ är  Einbecker Brauherren Alkoholfrei från Tyskland eller tjeckiska Staropramen Non-Alcoholic.

De andra nykomlingarna är mousserande vita Les Pres Biologique Blanc Mousseux, och det röda Two Rivers från José Maria da Fonseca.

Vill du vara en god värd eller värdinna ska du alltid ha ett kylt alkoholfritt alternativ att erbjuda på små och stora fester. Vatten är inte ett festligt alternativ, även om det är gott.

De alkoholfria alternativen betygsätter vi efter en tiogradig skala. Prisvärdheten är så personlig att vi överlåter den till er läsare.

>>Till listan