Alpha Chardonnay – mycket prisvärt boxköp under tvåhundringen!

Chardonnay är mångas favoritdruva och det är lätt att förstå varför. I nyheten Alpha Chardonnay från Australien bjuds en klassiskt omfamnande och generös stil av druvsorten, allt kryddat med lite ek för den extra tocuhen och det är utan tvekan ett mycket prisvärt köp för 199 kronor!


Chardonnaydruvans popularitet hänger säkerligen samman med dess mångsidighet och förmåga att anpassa sig till i stort sett de flesta vingårdar den planteras i. Druvan är i sig relativt neutral men har en fantastisk förmåga att berätta vart den växt och när vi har chardonnay från Australien så blir det uttrycket ofta generöst och med tropiskt klingande fruktighet. Viner som med andra ord är väldigt lätta att gilla på egen hand och till mat, inte minst till grillsäsongen!

Boxtoppen provar 2021 Alpha Chardonnay från Australien

Tropiskt fruktig chardonnay från Down Under och i klassiskt utförande med mogen citrus och vanilj i generös doftstil. Smaken är omfamnande och druvtypisk med expressiv tropisk frukt, citrus och uppfriskande syra. Avslutar piggt, skalstramt och torrt samt med en diskret vaniljkryddig ton. Mycket prisvärt köp under tvåhundringen!

Betyg: 4 av 5 poäng

Alpha Chardonnay är en nyhet i Systembolagets beställningssortiment. Boxen (3000 ml, 12,5%) har artikelnummer 56249 och kostar 199 kronor. Restsötman är 0,4 g / 100 ml vilket gör det till ett torrt vin.

Till Alpha HÄR >>>