Älskvärd tysk ekologisk riesling i litersformat!

Tiden då man nämnde kooperativ i vinets värld med skepsis är sedan länge försvunnen. Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg är en av anledningarna, kooperativet som med sina mer än 200 medlemmar förfogar över drygt 400 hektar vingårdar i Pfalz, Tyskland.


Regionen hör till landets varmaste och även torraste vilket ger vinerna en större fyllighet – inte minst märks detta i Ruppertsbergers nya ekologiska riesling som nu lanseras på litersflaska i Sverige. Boxtoppen har provat!

2019 R Riesling Organic (artikel 78596, 1000 ml, 13%, 99 kr)

Vi vågar påstå att detta är den första buteljerade europeiska 2019 som vi dricker och redan från första sniffen får vinet oss att längta till sommaren. Det råder ingen tvekan om att det är riesling i våra glas för även om det ungdomliga sätter sig i förarsätet så finns druvmarkörerna klart och tydligt med. Tänk saftiga päron, lime, persika och blott en hint tropiskt. Även ett lätt blommigt drag ger sig tillkänna. Smaken har druvans omisskännliga syra som tillsammans med den fina men diskreta fruktsötman bär vinet framåt och accentuerar renheten. Ett ekologiskt rieslingvin som bjuder på buteljerad sol samt härlig fräschör och där användningsområdena spänner från caesarsalladen, fiskrätten, din kryddiga wok och till det perfekta sällskapsvinet!

Betyg: 5/5

Vinet finner man på Systembolaget här >>>