Anna de Codorníu släpps nu i limiterad upplaga

Anna de Codorníu släpps nu i limiterad upplaga


Codorníu, ett av världens äldsta vinhus, lanserar inför sommarens rosémingel den eleganta premiumcavan Anna de Codorníu Rosé Brut i limiterad design där flaskan går i toner av rosa, guld och vitt. Finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 juni 2017.  

Det spanska vinhuset Codorníu, även aktuell med ett samarbete med den svenska konstnärinnan Clara Hallencreutz, släpper inför sommaren 2017 ytterligare ett vin i limiterad design. Denna gång är det den ljusrosa cavan Anna de Codorníu Rosé Brut som får en ny lyxig kostym.

Ett lyxigt bubblande inslag i sommarens rosémingel
Snart är sommaren här vilket för många även innebär att det är rosévinspremiär. Anna de Codorníu Rosé Brut passar utmärkt att serveras både som en festlig aperitif och till somriga bufféer med till exempel löjromstoast och skagensnittar.

Anna de Codorníu Rosé Brut har en mycket elegant och torr smak med en god balans mellan de fruktiga tonerna av röda bär – och de fräscha fruktsyrorna, samt bröd och mandel. Blenden består till 70 procent utav den prestigefyllda druvan Pinot Noir och resterande 30 procent av Chardonnay. Doften har tilltalande aromer av röda bär, som jordgubbar, körsbär och hallon, samt nötter, gröna äpplen och grapefrukt.

Codorníus vinmakare rekommenderar att drycken serveras vid 6-8 grader. 

Fakta: Anna de Codorníu Rosé Brut
Ursprung: Spanien, Katalonien | Producent: Codorníu, Spring Wine & Spirits AB|
Druvor: : Pinot Noir 70 % och Chardonnay 30%| Alkoholhalt: 12% vol | Årgång: Non vintage|
Art.nr: 77139 | Pris: 119 kr flaska 75 cl
Distribution: Finns endast i Systembolagets beställningssortiment från 1 juni 2017.