Artisten Miss Li lanserar ekologisk cava

Lagom till sommarens ljusa kvällar lanserar artisten och låtskrivaren Miss Li den ekologiska och veganska cavan Complicado de Miss Li i samarbete med Solera. Vinet finns tillgängligt via Systembolagets beställningssortiment från och med vecka 20. 


”Min cava är precis som jag – livlig, sprudlande och en smula komplicerad”

– Livet på turné är fullkomligt underbart. Att få resa långt, upptäcka städer, se nya länder och träffa härliga människor är det bästa jag vet. Men dagarna är långa och intensiva. Så när soundcheck är gjord och sminket är på, så går jag undan och sätter mig för mig själv en stund. Jag häller upp ett glas cava och känner lugnet innan det är dags att möta publiken och ge allt. Jag älskar kontrasterna mellan totalt lugn och fullkomligt ös. Min cava är precis som jag – livlig, sprudlande och en smula komplicerad, säger Miss Li.

Cava Complicado de Miss Li består av en blandning av druvorna Macabeo (75%) och Chardonnay (25%) och är odlade i enlighet med regler för ekologisk odling. Jäsningen sker i 14-gradiga rostfria ståltankar innan det är dags för den andra jäsningen som sker i flaskan och i horisontalläge i minst 11 månader.

– Jag älskar Spanien. Där har jag turnerat med min musik, och vi brukar njuta av mat och dryck, antingen uppe i en mysig bergsby, eller så slår vi oss ner på ett torg i staden och betraktar livet och människor som passerar i timmar. När jag fick möjlighet att lansera mitt alldeles egna vin var det en självklarhet att det var en cava jag ville släppa. Eftersom jag är vegan och äter växtbaserad mat var det också viktigt att vinet skulle vara veganskt, säger Miss Li.

Cava Complicado de Miss Li
Artikelnummer: 5602901
Pris: 109 kr
Volym: 750 ml
Alkohol: 11,5 %
Druva: Macabeo (75%) och Chardonnay (25%)
Land: Spanien