Återigen succé för Sthlm Street Food i Kungsträdgården

I lördags, 8 september, var det återigen dags för Sthlm Street Food att inta Kungsträdgården – med mer än 70 food trucks från hela Sverige, live-musik, DJ:s, prova på-graffiti, MMA-uppvisning och mycket mer.


Tiotusentals matälskande stockholmare vallfärdade till Stockholmsmässans matfestival och såg till att det blev en riktig folkfest. I den prestigefyllda tävlingen Food Truck-SM vann Matsas mat från Bollnäs med sin läckra högrevsburgare.

I samarbete med Graffiti Sthlm kunde festivalbesökarna prova på att måla graffiti

Detta var andra året i rad som Stockholmsmässan arrangerade Sthlm Street Food i Kungsträdgården, något som av publiktrycket att döma ser ut att bli en folkkär tradition för stockholmarna. Tur med vädret hade man också.

På scenen framträdde Jenny Holmgren med band, dj-stjärnorna DJ Ulmox och DJ Red Astaire jammade loss, det var uppvisningar med kända MMA-stjärnor som Simon Sköld och Kalle Albrektsson, Graffiti Sthlm målade en läcker vägg, och så hölls där även semifinalen i tävlingen Sveriges Bästa Paradrätt med matprofilen Jessica Frej som konferencier.

Matsas mat vann Food Truck-SM
Dagens största event var dock Food Truck-SM där 42 av de tillresta truckarna från hela Sverige deltog. En namnkunnig jury, ledd av stjärnkocken Fredrik Eriksson, utsåg Matsas mat från Bollnäs till segrare med sin högrevsburgare gjord på lokala råvaror.

– Det känns underbart, ja helt perfekt, efter slitet vi har haft jag och min sambo, säger Anders ”Matsa” Jonsson från Matsas mat.

– Jag hade ju aldrig trott att det skulle vara så stort som det var med massor av food trucks! Vi gör allt från grunden, med bra råvaror och rena smaker.

Vinsten är att få representera Sverige i European Street Food Awards i Berlin i slutet av månaden.

Övriga finalister i Food Truck-SM, som vann sina respektive kategorier, var Korrito (vego), The Good Gringo (mat på tallrik), och Joppes food (mat i hand/bröd)
Vinnare i kategorin Folkets favorit blev liksom förra året Heaven Street Food från Solna.

Sthlm Street Foods operativa projektledare Åsa Talborn är mycket nöjd med dagen:
– Vi är otroligt nöjda med att ha upprepat succén från förra året, med en sensommar-festival i Kungsträdgården. Vi ser fram emot att göra det igen 2019!

För mer information besök www.sthlmfoodandwine.se/sthlm-street-food