Australiensisk shiraz som ger dig ett leende på läpparna!

Gentleman’s Collection hyllar en man som var före sin tid, Dr. Henry Lindeman, och som redan 1843 grundade företaget som skulle komma att bli världskänt bland vinälskare. Då var ambitionen att få befolkningen att hellre dricka vin framför starkare drycker, idag visar Lindeman Australiens mångfald genom ett otal viner, från de mest stabila instegsvinerna till superpremium-etiketter.


Boxtoppen har provat den nya årgången av ett av Systembolagets mest stabila röda boxar – Lindeman’s Gentleman’s Collection Shiraz!

Boxtoppen om 2019 Gentleman’s Collection Shiraz

Ett vin som är väldigt lätt att gilla! Inte minst för den läckra björnbärsfruktigheten i doften som får sällskap av fatnyanser i form av choklad och vanilj samt en hint av eukalyptus. Smaken följer i doftintryckets fotspår och den generösa men aldrig yppiga mörkbäriga frukten tar täten uppbackad av kryddiga inslag, silkiga men närvarande tanniner och ett fräsch och långt avslut. Mycket aussie-känsla i denna och till ett imponerande pris!

Betyg: 4,5 av 5 p

Vinet som alla gäster kommer gilla när det dukas upp en grillbuffé. Att det dessutom tål kryddighet i anrättningarna är ett extra plus. Men även kyckling går hand i hand med vinet – inte minst om du ugnssteker en hel kyckling som du gnider in i örter, vitlök och gott om svartpeppar!

Lindeman’s Gentleman’s Collection Shiraz har artikelnummer Nr 6075 och en box (3000 ml, 14%) kostar 219 kronor. Vinet finns i stort sett på samtliga av landets Systembolagsbutiker. Hitta din närmsta Systembolagsbutik HÄR >>>