Aviation Gin – världens bästa om man får tro Ryan Reynolds

”Aviation – världens bästa gin”, ja så uttryckte sig Ryan Reynolds, som efter att ha intagit en Negroni i en bar i Vancouver blev så betagen av ginen att han sedermera köpte in sig i det amerikanska craft-gin destilleriet från Portland.


Aviation American gin grundades 2005 av Christian Krogstad och Ryan Magarian, en gintillverkare och en professionell bartender, som båda delade kärleken till för-förbudscocktails där spriten spelar huvudrollen i drinkar och cocktails. Man tog tillsammans fram Aviation gin, en len gin som fått sin karaktär av bland annat bankade enbär, två sorters apelsinskal, lavendel, kardemumma och sarsaparillarot – en rot som bland annat var basingrediensen i gamla stilens root beer.

Kombinationen av grundarnas passion och Aviation Gins karaktär satte snabbt produkten på kartan, och när Ryan 2018 blev en del av företaget och ett aktivt ansikte utåt så dubblerades volymerna direkt och succén var ett faktum.

Att Ryan Reynolds är skådespelare – känd från bland annat blockbusterfilmerna Deadpool och Red Notice – märks, inte minst i alla de humoristiska filmerna som finns att njuta av där Reynolds i egen hög person framhäver Aviation Gin i underhållande Saturday Night Live-liknande klipp.

Har du några minuter över så rekommenderas att titta på några och nedan listas några favoriter:

Ryan Reynolds presenterar Aviation Gin >>

Fars Dag Drinken – Vasectomy – demonstrerad av Ryan Reynolds >>

Ryan Reynolds går med på att pånytt låta sig intervjuas av sin tvillingbror Gordon >>

Rejected Slogans >>

Hugh Jackman och Ryan Reynolds – vapenvila >>

Sir Richard Branson (Virgin Atlantic) och Ryan Reynolds announcement >>

Aviation American Gin har under en längre tid varit slutsåld på Systembolaget, men har nu på nytt fullt upp lagren och finns tillgänglig att beställa.

Aviation American Gin

Pris: 399 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 42%
Artikelnummer: 86700