Baglietti presenterar en ekologisk rosé!

Baglietti är många av oss vid det här laget väl bekanta med. Inte minst producentens olika prosecco har blivit oerhört populära, såväl vit som rosé. Dessutom är det flaskdesign som drar blicken till sig och där är den stilla och ekologiska rosényheten Baglietti Organic Rosé No 1 inget undantag!


Flaskans utseende kan aldrig underskattas när vi köper vin. För det vi ställer fram vill vi ju ska vara tilltalande rent estetiskt. När det kommer till Baglietti-flaskorna så har man förenat det estetiska med likaledes utmärkt innehåll och det är ju ärligt talat än viktigare i valet av vinflaska!

 

Boxtoppen provar nyheten Baglietti Organic Rosé No 1

Här möts vi av en ungdomligt aromatisk och generös doft där inte minst persika, honungsmelon, röd citrus och mixade röda bär står för intrycken. Smaken fortsätter på den inslagna banan och bjuder på en torr och aptitretande nästan yppig bärfruktighet med citrusfräschör i syran samtidigt som persika och melon skänker en fyllighet till vinet. Avslutet har en diskret kryddighet och skön grapefruktsbeska. En charmerande och lättgillad rosé!

4 av 5 poäng

Bagliettis stilla nyhet har förutsättningarna till att bli en riktig sommarhit. Vinet gör sig lika fint som aperitif, till caesarsalladen eller charkbrickan som till en klassisk fisksoppa i bouillabaissestil.

Det ekologiska rosévinet Baglietti No 1 har artikelnummer 50336 och en flaska (75 cl, 12%) kostar 89 kronor. Du beställer hem det till din önskade Systembolagsbutik.