Barolo Bussia till oslagbart pris!

Vissa vingårdsnamn bland de 11 kommuner som producerar Barolo klingar mer bekant än andra och till dessa hör onekligen Bussia i byn och kommunen Monforte d’Alba. Bussia är med sina 340 hektar den näst största så kallade MGA i Barolo – Menzione Geografica Aggiuntiva, ett avgränsat vingårdsområde inom Barolo med ett unikt uttryck, och nu har producenten MGM:s Enzo Bartoli-serie lanserat ett nytillskott från just detta synnerligen välrenommerade Barolo-läge och det är från den högklassiga 2016-årgången!


Bussia och framför allt de avgränsande lägena hör till Barolos största viner och såklart blir det prislappar därefter. Med MGM:s buteljering Enzo Bartoli från Bussia får nu en större del av konsumenterna möjligheten att också få en inblick i vingården till en minst sagt human prislapp och dessutom i den stora 2016-årgången!

Boxtoppen provar 2016 Barolo Bussia

Rena ungdomen i såväl doft som smak men visst går det att redan nu hitta välkända markörer såsom torkade rosor, nypon och körsbär samtidigt som det finns en nyans av höstlöv och tjära. Bittermandel och rostade ekfatnyanser kompletterar doftintrycket och i munnen finner vi ett vin med mognad i bärfrukten, markerade nebbiolotanniner, karamelliserade körsbär, tydlig fatkaraktär, rökigt te och tjära. Pigg fruktsyra demonstrerar årgångens fräschör och vi bjuds ett långt kryddigt avslut.

5+ av 5 poäng. Full pott och lite till!

Bussia är ett vin som onekligen har källarambitioner och vill du lagra så finns det flera års utveckling att hämta. Dricker du idag så lufta gärna i karaff i förväg för bästa upplevelse. En flaska 2016 Barolo Bussia (75 cl, 14%) kostar 299 kronor och har artikelnummer 77350.

Du beställer vinet till din föredragna Systembolagsbutik.

Till vinet HÄR >>>