Barone Ricasoli i topp!

Septemberuppdateringen av röda torra boxar bjuder på en ny topptrio. Tre viner från tre olika världsdelar toppar nu listan.


Uppdateringen av röda torra boxar bjuder på flera nya årgångar och därmed en hel del förändringar på listan. Ett vin har bytt till premiumlistan. Vi har en spännande höst med en hel del omflyttningar att se fram emot – årgångarna byts ju inte ut samtidigt!

Det här innebär att några favoriter nu tar täten.

Ny på första plats är toskanska superfyndet 2013 Barone Ricasoli från producenten med samma namn. Vinet är torrt och friskt med inslag av körsbär och tranbär och toskansk rosmarin och ceder. Utmärkt till nötkött och lamm tillagat på italienskt vis.

På andra plats har vi ett riktigt trevligt kaliforniskt vin. 2014 Cline Zinfandel från Cline Cellars bjuder på bra balans och mycket smak av solmogen frukt och inslag av bland annat körsbär och ljus choklad. Vinet funkar förutom till kött även fint till vegetariska rätter och är också ett superfynd.

På tredje plats hittar vi 2014 Rawson’s Retreat Shiraz Cabernet från Australien, ännu ett superfynd.  Vinet är ungt och friskt med solmogen frukt och toner av svarta vinbär och björnbär och en kul ton av mintchoklad. Det här vinet gör sig utmärkt till grillat – lamm, fläsk och nöt.

Nya årgångar på listan hittar vi på plats fyra och 31. Fjärdeplatsen intas av 2014 il Conte Nero di Troia Zinfandel  från distriktet Apulien i Italien och producenten Nordic Sea Winery. 2014 var ett litet svårare vinår än 2013, så vi får se vad som händer på listan längre fram i höst. 2014 års modell av il Conte Nero di Troia Zinfandel är ungt och friskt vin med solmogen frukt och söta bär och passar fintfint till olika typer av grillat kött– varför inte lammracks.

På plats 31 hittar vi en ny årgång,  2014 Lyngrove Pinotage från Lyngrove Wines i Sydafrika. Vinet är ett fynd för sina 179 kronor.

Totalt omfattar listan 32 viner, där alla topp-tjugo-viner utom två är superfynd.

>>Till listan