Barrels and Drums Espresso Martini – en färdigblandad klassiker lanseras på Systembolaget

Nu lanserar Barrels and Drums en färdigblandad Espresso Martini – den första i det fasta sortimentet på Systembolaget.  Servera den gärna väl kyld till en nöt- och chokladdessert. 


Så serverar du:

1. Som en efterrätt i sig själv. Häll upp väl kyld i fina glas och njut. En burk räcker till två serveringar.

2. Servera med en chokladbit eller en kladdkaka.

3. Häll drinken över en god vaniljglass och voilà …

Det finns flera teorier om hur cocktailen Espresso Martini kom till. Ett av de vanligaste påståendena är att cocktailen skapades av den kände bartendern och mixologen Dick Bradsell i slutet av 1980-talet på Freds Club i London. Det var när en känd fotomodell (ryktena säger både Naomi Campbell och Kate Moss) kom in och bad om något som skulle få igång henne rejält, med de väl valda orden ”a drink that will wake me up, and then f*** me up”. Dick Bradsell serverade henne då en Espresso Martini och resten är cocktailhistoria.

Drinks International gör årlig en undersökning bland mixologer på några av de högst ansedda barerna i världen för att få en temperaturmätare på vilka deras mest populära drinkarna är just nu. Årets top 50 lista är resultat baserat på svar från 127 barer i 38 länder där Espresso Martini hamnade på en hedersam 7:e plats och därmed gick upp två placeringar från föregående år. Inte helt förvånande med tanke på ökade intresset för kaffe som skett de senaste åren samt att en Espresso Martini är perfekt kombination av cocktail och efterrätt i ett, säger Maria Wästlund, marknadschef Enjoy Wine & Spirits.

– Barrels and Drums Espresso Martini är baserad på cold brew, kallbryggt kaffe på svenska vilket länge varit en stor trend i USA. När man kallbrygger framhäver man kaffets söta aromer vilket ger en rundare smak. Efter filtrering tillsätter man vodka gjord på säd innan man avslutningsvis smaksätter med vanilj, kakao och socker. Detta är ett perfekt alternativ för hemmamiljö där man vanligtvis har begränsade resurser för mixologi, säger Peter Kokovic, affärsområdeschef, Enjoy Wine & Spirits.

Fakta Barrels and Drums Espresso Martini
Färdigblandad drink | Ursprung: Internationell | Alkoholhalt: 4,0 % vol. | Storlek: 200 ml | Art.nr: 182015 |
Pris: 19,90 kr | Sortiment: Fast sortiment på Systembolaget | Lanseringsdatum: 2 december 2019