Bjud på klassiska nyårsdesserter i cocktailform

Crème brûlée och Pavlova har under flera decennier varit svenskarnas favoritdesserter på nyårsmiddagen. Cointreau har nu tagit fram två nya recept på efterrätterna i drinkform för hemmabartendern som vill imponera på sina gäster.


Inför nyår har Cointreau tagit fram två klassiska desserter: Pavlova och Crème brûlée i drinkform för att inspirera hemmabartendern till att våga testa gamla klassiker på ett nytt sätt. Testa att servera desserten i form av en drink, det är både festligt och annorlunda.

Margarita á la Crème Brûlée

Du behöver:
2 cl Cointreau
1 cl Licor 43
3 cl tequila
2 cl limejuice
1 skopa is
Socker

Så här gör du:
1. Mät upp samtliga ingredienser i en blender och mixa till du får en slushig konsistens.
2. Smält socker i en stekpanna och häll sedan i önskat stora bitar på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
3. Häll upp drinken i ett glas, garnera med ditt sockerknäcke och servera.

Pavlova-Margarita med Kiwi

Du behöver:
2 cl Cointreau
4 cl Tequila
1,5 cl Limejuice
½ Kiwi
0,5 cl sockerlag
Skum:
Äggvita
Socker
Vatten
Garnera med några skivor tunt skuren kiwi

Så här gör du:
1. Mät upp Cointreau, tequila, limejuice, mortlad kiwi och sockerlag i en shaker och skaka ordentligt med is.
2. Använd en sifon eller elvisp för att göra ett härlig skum av äggvita, socker och vatten.
3. Sila upp din drink i ett glas, spritsa ett lager av skummet ovanpå och bränn försiktigt av skummet med en brännare i samband med servering.