Black Mountain – australiensisk generositet i litersflaska

Från Australien och producenten Kingston Estate kommer litersnyheten Black Mountain, ett bussigt rött från down under och på kontinentens mest klassiska två blå druvsorter, shiraz och cabernet sauvignon. Boxtoppen har provat vinet som får BBQ-entusiasten att fortsätta tända grillen långt in på hösten!


Kingston Estate producerar vin från flera regioner i Australien men har sin hemvist nära Adelaide, i det sydöstra hörnet av landet. Man har gått från att vara ett litet hemsnickrat vineri startat på 1960-talet av två grekiska emigranter till att vara en av landets främsta exportörer. Med nyheten Black Mountain får vi ett bevis på varför man haft sådan succé, inte minst på den internationella scenen.

Boxtoppen provar

2021 Black Mountain Shiraz/Cabernet Sauvignon från Australien

Här bjuds vi Australiens mest klassiska druvblend, den där shiraz möter cabernet sauvignon. Doften är ungdomlig och generös med myntafläktande anslag, cassis, björnbär och vaniljkryddigt peppriga inslag och ett stänk eukalyptus. Smaken är rättfram i sin medelfylliga stil och med diskreta tanniner, svarta vinbär, körsbär och viss rondör, torkade frukter och örter samt vaniljkryddighet i avslutet. En aussie som kommer göra succé hos grillentusiasten som inte låter höst eller vinter stoppa en BBQ!

Boxtoppens betyg: 4 av 5 poäng

Är du inte grillentusiast eller tycker det blivit för kallt för en BBQ? Ingen fara, vinet gör sig lika förträffligt även till mustiga grytor, ryggbiffen med pommes och bea, ostbrickan eller varför inte hamburgaren med lite chilisting!

Black Mountain säljs i litersflaska och nyheten återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Flaskan (1000 ml, 13,5%) har artikelnummer 58069 och kostar 89 kronor. Restsötman är 0,6 g/100 ml.

Till Black Mountain HÄR >>>