Black Tower slår upp nya dörrar

Black Tower är sedan länge ett etablerat och välkänt vinvarumärke, både i Sverige och i världen. Varumärket är kanske mest känt för sina fruktiga viner som varit uppskattade och älskade på Systembolagets hyllor sedan urminnes tider. Nu bryter Black Tower ny mark med ett vin gjort på trenddruvan riesling, Black Tower Riesling Club Edition.

Druvan riesling är utan tvekan i ropet just nu, och det med all rätt. Den mångsidiga tyska signaturdruvan kan nämligen visa sig i många skepnader, allt från knastertorra viner till honungssöta varianter beroende på ursprung och rådande klimat. Black Tower Riesling Club Edition har sitt ursprung är Rheinhessen i Tyskland. Det veganska vinet är dessutom förpackat i en iögonfallande flaska som tar varje dukning till nästa nivå. Utan att tumma på kvalitet ligger priset på tilltalande 79 kr, detta för att göra att fler kan testa den nuvarande vintrenden. Malin Rhodin, produktchef och tillika sommelier på Hermansson & Co, säger så här om lanseringen:

– Med nuvarande läge, där privatekonomin utmanas av inflation och högre priser på det mesta, är det kul att kunna erbjuda ett vin av den här kalibern på en prisnivå som de flesta finner hanterbar. Att vi dessutom förpackat innehållet i en flaska som andas exklusivitet och lyx gör att vi är spända på mottagandet. Jag tycker verkligen den gör sig bra på det dukande bordet i alla sammanhang.”

BLACK TOWER RIESLING CLUB EDITION

Lanseringsdag i beställningssortimentet: 22 augusti 2022
Artnr: 57612
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 11,5%
Påfyllning: 12 g/l
Syra: 7,5 g/l
Ursprung: Rheinhessen