Blue Ganjal ny etta på alkoholfria listan!

Dagens uppdaterade lista är den med alkoholfria alternativ. Här toppar Matteas Blue Ganjal, med pärlande spansk rosé och mousserande från Australien som tvåa respektive trea.


blue ganjal mattea 1904I januari vill många känna sig lite extra nyttiga – träna mer, äta sundare och kanske helt avstå från alkohol. Då känns det extra bra att Boxtoppen har en lista med utmärkta alkoholfria alternativ.

Det här är en lista med de bästa alkoholfria alternativen till vin och öl, inte en med de bästa bordsvattnen eller de godaste läskedryckerna, utan en lista för personer som vill dricka alkoholfria viner eller alkoholfritt öl. Dessutom finns det några bra fruktdrycker som också funkar till mat och kan ersätta vin till maten.

Vår förra etta – alkoholfria 2014 Verjus de Cigare  från kultproducenten Bonny Doon– är tyvärr så gott som slut på Systembolaget (de sista tre flaskorna hittar man på Systembolaget i Limhamn) så därför färsvinner den från listan.

Ny etta är istället NV Blue Ganjal från lappländska Mattea. Det här är en läcker fruktdryck – en must som verkligen är väl värd att prova, gjord på hundra procent blåbär, men med mer komplex smak än vad man skulle kunna tro. Vi på Boxtoppen bedömer inte prisvärdheten på de alkoholfria dryckerna, men att priset på Blue Ganjal har sänkts med tio kronor är ju inte något problem – snarare tvärtom.

Ny på andra plats är Periquita Rosé Alcohol Free från spanska José Maria da Fonseca. Ett ungt, friskt och pärlande vin med trevlig bubblighet och härliga sommarfruktstoner i form av jordgubbar och smultron.

På tredje plats har vi listans nykomling: NV Rawson’s Retreat Sparkling  från australiska Rawson’s Retreat – ett friskt mousserande alkoholfritt vin med fräscha frukttoner och mineraler.

På listan hittar du såväl bra alkoholfria öl, som avalkoholiserade viner som utmärkta fruktdrycker som passar för både dig och dina gäster. En god värd eller värdinna har alltid alkoholfria alternativ att erbjuda! Vilken av dryckerna man väljer på listan beror på gästernas preferenser och vad man äter.

De alkoholfria alternativen betygsätter vi efter en tiogradig skala. Prisvärdheten är så personlig att vi som nämnts överlåter den till er läsare.

>>Till listan