Boxtoppen provar No.1 Old Carribean – en svensk kryddad rom

Kryddad rom är knappast någon nymodighet utan har hängt med oss ett bra tag vare sig det varit tal om smaksatta med frukt som ananas eller diverse kryddor. Däremot har smaksatt sprit blivit allt hetare och inte minst ’spiced rhum’ har tagit steget från att blott vara en drinkingrediens – visserligen en läcker sådan – till att även njutas på egen hand on the rocks. Inte minst om fäblessen stavas starkare likörer med whisky eller rom som bas så lär den kryddade rommen sannolikt även den bli ditt val av drink. Boxtoppen.se har provat den svenska No.1 Old Carribean Dark Spiced och det är en flörtig rackare som genast aktiverar lusten att blanda en Dark Mojito eller varför inte en take på Moscow Mule där den kryddade rommen ersätter vodkan!

Boxtoppen.se om No.1 Old Carribean

En riktigt skön crowd-pleaser är vad vi har i glaset och det flörtas friskt i såväl doft som smak! Som sig bör är det kryddiga inslaget med från starten, särskilt kanelstången, och får sällskap av vanilj, arraksboll, kolaremmar och en knäckig ton. Några snurr på glaset och så har vi även inlagda morello-körsbär, kaffebönor, piptobak och lite apelsinzest. Kolatonerna med fudge och vanilj i spetsen står för det första intrycket när vi smakar och det hela lindas in i en flörtig sötma. Men det är aldrig likörsött utan istället får du den torra känslan i avslutet där även arraksinslaget och alkoholhalten bidrar till att skänka djup. De röda bärtonerna hänger också med från doften och likaså de malda kaffebönorna samt ett stänk kakao och allt lämnar dig med en skön gomkänsla.

On the rocks eller som drinkingrediens

Hur god som helst på egen hand med blott en istärning i glaset eller varför då inte blanda ut den med gingerbeer, lite pressad limesaft och få en kryddigare variant på Moscow Mule. För att inte tala om klassikern Mojito men då i mörkare utförande!

Boxtoppens betyg: 4,5/5

No.1 Old Carribean kostar 239 kronor för 700 ml, har en styrka om 37,5 procent och du kan beställa den till valfritt Systembolag här >>

Artikelnummer: 81200