Bubblande världspremiär – Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019

Italien tillverkar mest mousserande vin i världen utan konkurrens, med en årsproduktion av 660 miljoner flaskor. Prosecco är ångloket, och nu är det dags för premiären av nyheten prosecco rosé. Förväntningarna har varit stora. Man har enats om regelverket, och nu är det fritt fram att lansera de rosa bubblorna världen över.


Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019
Pris: 79 kronor
Artnr: 76927-01
Alkoholhalt: 11 %
Restsocker: 11 gram/liter
Tillgänglig i beställningssortimentet from 1 december

Serveringstips
Som aperitif eller utmärkt till en charkbricka med lufttorkad skinka, tunna skivor salami och en ostbit. Serveras väl kylt vid 6-8 grader.

  • Casalforte Prosecco Rosé Brut är lätt att tycka om med sin blommiga arom och friska smak med smultrontoner”, säger vinmakare Giorgio Marchiotto.

Kort om prosecco
Traditionen har alltid varit att jäsa prosecco på ståltank, vilket bibehåller vinets friska och fruktiga smak. En prosecco eller en prosecco rosé ska alltid drickas ung. Man träffas med sina vänner på piazzan i Venedig och tar ett glas med sina vänner i solen.

  • Inget vi kan göra nu, men vi kan förgylla decembermörkret med ett glas prosecco rosé och längta efter ljusare tider, säger Åsa Neuman, Senior Brand Manager på Nigab.

Kort om Casalforte och Cantine Riondo
Casalforte är ett av de mest välkända vinvarumärkena i Sverige. Vinerna görs av odlarkooperativet Cantine Riondo som är en sammanslutning av fler än 2 200 vinodlare i Venetien. De mest populära vinerna kommer från kvalitetsdistriktet Valpolicella och Prosecco.