Bubblor från Australiens största italienska vinfamilj

Nu gör mousserande DB Brut NV intåg på Systembolagets fasta sortiment. Härmed kompletteras utbudet från australiensiska De Bortoli med ett trevligt, bubblande sällskapsvin.


DB Brut NV är en blend gjord på Chardonnay och Pinot Noir. För att framställa vinet väljs druvor från stockar med generösa bladverk vilka möjliggjort för frukten att mogna försiktigt, delvis i naturlig skugga. Druvorna plockas, pressas och saften får sedan stilla sig före filtrering. En första jäsning sker i temperaturkontrollerade tankar för att bevara fräschör och lätthet. En andra jäsning görs på tank vilket tillför komplexitet till det lätta och torra vinet. För att skapa DB Brut NV blandas olika basviner från familjens allra bästa vingårdar i Riverina.

De Bortoli ser DB Brut NV som en hyllning till familjens italienska rötter. Smaken är inte lik prosecco men De Bortolis resultat med det mousserande vinet kan mycket väl vara ett arv från Italien.

Servera gärna DB Brut NV till ostron eller kanapéer av olika slag. Avnjuts nu eller inom tre år.

Lansering: 2 December
Pris: 89 kr
Varunummer: 7940

Om De Bortoli Wines
Bakom företaget finns den stora familjen De Bortoli som har rötterna i Italien. Tack vare hårt arbete, gemenskap och generositet har de lyckats bygga upp ett av australiens mest kända vinföretag. De Bortoli är ett av landets största familjeägda vinproducenter och grundades 1928 av Vittorio och Giuseppina De Bortoli. Idag drivs företaget av tredje generationen genom Darren De Bortoli som på 80-talet gjorde sig ett namn genom att använda druvor med ädelröta för att framställa prisvinnande Noble One Botrytis Semillon. På sina stora vingårdar spridda över King Valley, Hunter Valley och Heathcote odlar De Bortoli Wines många olika druvor för både varma och kyligare klimat, vilka kommer till uttryck i företagets breda vinportfölj. Omställning till ekologisk odling är påbörjad i ett antal av de egna vingårdarna och vattenförbrukning, förpackning och avfall ses över med målet att inom några år vara ett “Zero Waste Wine Company”.