Cameleon White Blend – ett vin som står redo att möta våren!

Våren är snart runt hörnet och med den så vaknar suget efter att dricka fräscha vita viner som matchar årstidens primörer. Det ekologiska Cameleon är en blend av en trilogi druvor med ursprung Tupungato i Mendoza, ett område på hög höjd vilket ger druvorna en suverän fräschör som följer med i vinet. I våra glas; 2021 Cameleon White Blend från den kvalitativa producenten Domaine Bousquet!


Domaine Bousuqet klingar franskt och är franskt. En semester i Argentina för drygt tre decennier sedan väckte Jean Bousquets nyfikenhet och vilja att göra vin i landet. Jean var tredje generationen vinmakare i Frankrike och han fick med sig dottern Anne på tåget och hon flyttade till Tupungato tillsammans med sin man för att förverkliga Domaine Bousquet-projektet. Framgångarna har inte låtit vänta på sig utan idag exporterar man sina Argentina-viner till mer än 50 länder.

Boxtoppen provar det ekologiska 2021 Cameleon White Blend från Argentina

Vi har en ekologisk blend av chardonnay, pinot gris och sauvignon blanc i glasen utan att någon av druvsorterna sticker ut och tar över. I stället är det en fin harmonisk mix där det ungdomligt päronaktiga från pinot gris matchar det mer exotiska draget från chardonnay och där sauvignon blanc står för aromatisk fräschör. Smaken är generös men likväl torrt stramt hållen med frisk stenfruktig syra, citrus och kryddiga anslag. Vinet avslutar rent, kryddfästande och lätt blommigt. En box som verkligen levererar prisvärdhet!

Betyg: 4 av 5 poäng

Ett vin som landar fint till vårens inträde. Användningsområdet är brett och vi serverar det gärna som aperitif, till buffébordet då det kan hantera många smaker, även krydda. Prova det även till skaldjur och gärna till exempelvis gratinerade havskräftor.

Cameleon White Blend är ekologiskt och vinet finns i drygt 40 Systembolagsbutiker. Till övriga beställer du det utan extra kostnad. Boxen (3000 ml, 13,5%) kostar 199 kronor och har artikelnummer 2519. Vinet är helt torrt och har en restsockerhalt som är lägre än 0,3 gram / 100 ml.

Till vinet HÄR >>>