Ca’Montini Prosecco – ekologisk Prosecco som har det lilla extra!

Mousserande vin hör till livets mest festliga ögonblick men när sommarandan och spontaniteten faller på så tar vi också tillfället i akt och njuter av bubbel och värme.


Ett vin som symboliserar det enkla och okomplicerade i livet är tvivelsutan Prosecco, Italiens mest sålda vin utanför landets gränser. Ekologiska Ca’ Montini Prosecco inkapslar den känslan och bjuder på italiensk flärd när det är som bäst!

Boxtoppen om Ca’Montini Prosecco Extra Dry

Skönt sommarflörtig doft där citronverbena lindar in den tropiska fruktigheten med kiwin i spetsen och där honungsmelon och gråpäron står för de mer klassiska markörerna för prosecco och glera-druvan i synnerhet. Små fina bubblor som smeker gommen, en initial diskret sötma, syra som ger textur och så saftiga stenfrukter som stramar upp vinet och hänger med hela vägen till det rätt långa avslutet med önskad och typisk beska som retar upp aptiten. En charmerande prosecco som definitivt har det lilla extra.

Betyg: 5 av 5 poäng. Full pott!

Charkbrickan känns inte långt borta när Ca’Montini är i glaset och särskilt längtar man efter de där lite kryddheta syditalienska salamisorterna. Men glöm inte heller bort Marconamandlarna som gnuggats in i havssalt!

Ca’ Montini finns i mer än 200 Systembolagsbutiker och en flaska (75 cl, 11%) kostar 99 kronor och har artikelnummer 77377. Finns proseccon inte i din föredragna butik kan du beställa det dit utan extra kostnad >>>