Campos de Luz – charmant ekologisk spanjor i stort format!

Iberiska halvön har varit vinöst spännande i många år men det är ändå kanske först de senaste två decennierna som det verkligen vaknat till liv på allvar och funnit sin identitet i ett större sammanhang. Alltmer ser vi såväl regionala druvor få utrymme som stora namnkända, vilka hittar till oss till svårslagna priser och från områden som vi kanske inte vet så mycket om. I våra glas; ekologiska nyheten Campos de Luz på 1-liters flaska!


Campos de Luz från den unga vinproducenten Vinergia hämtar sina ekologiska druvor till vinet från Spaniens centrala delar och där rankorna växer på hög höjd, något som är oerhört viktigt för vinernas fräschör då temperaturskillnaden mellan natt och dag säkerställer syra och att frukten inte blir för mogen. Att man dessutom kan finna vin i denna prisklass, vin som har ursprunget med sig, är snudd på unikt för Spanien i Europa!

Boxtoppen provar 2020 Campos de Luz Organic

Det ekologiska vinet Campos de Luz på litersflaska bjuder på charmant rödbärig och solvarm doftkänsla där hallon och mörka jordgubbar är extra framträdande tillsammans med en underliggande örtblommighet. Smaken är livligt fruktig med smeksamma men ändå uppbackande tanniner, apelsinzestig syra och behagligt avslut i torr stil där den spanska känslan är närvarande. Ett vin om gör sig riktigt bra till lite mustigare mat men som också står berett att hantera säsongens första grill!

4 av 5 p

Campos de Luz är ekologiskt och buteljeras i litersflaska (1000 ml, 13%). Vinet har artikelnummer 53166 och kostar 69 kronor.

Till vinet HÄR>>>