Campos de Luz -charmant ekologisk spanjor i stort format!

Den tros härstamma från det gamla kungariket Aragonien och därifrån ha spridit sig vidare i Spanien och in i Frankrike. Garnacha, ibland garnacha tinta, är för de flesta av oss märkligt nog mer igenkänd som grenache och då länkad till främst södra Rhônedalen, trots sitt förmodade ursprung och det faktum att druvan nästan odlas på dubbelt så stor yta i Spanien. I våra glas; ekologiska garnacha-nyheten Campos de Luz!


Iberiska halvön har varit vinöst spännande i många år men det är ändå kanske först det senaste decenniet som det verkligen vaknat till liv på allvar och funnit sin identitet i ett större sammanhang. Alltmer ser vi regionala druvor få utrymme och även stora sorter som garnacha hittar oss till svårslagna priser och från områden som vi kanske inte vet så mycket om.

Campos de Luz från den unga vinproducenten Vinergia hämtar druvor till vinet från Spaniens centrala delar och där rankorna växer på hög höjd, något som är oerhört viktigt för vinernas fräschör då temperaturskillnaden mellan natt och dag säkerställer syra och att frukten inte blir för mogen. Att man dessutom kan finna vin i denna prisklass, vin som har ursprunget med sig, är snudd på unikt för Spanien i Europa!

Boxtoppen provar 2020 Campos de Luz Organic

Den ekologiska nyheten Campo de Luz på litersflaska bjuder på charmant rödbärig och solvarm känsla där hallon och mörka jordgubbar är extra framträdande tillsammans med en underliggande örtblommighet. Smaken är livligt fruktig med smeksamma men ändå närvarande tanniner, apelsinzestig syra och behagligt avslut i torr stil där den spanska känslan är närvarande. Ett vin om gör sig riktigt bra till höstens lite mustigare mat.

4 p

Campos de Luz är ekologiskt och buteljeras i litersflaska (1000 ml, 13%). Vinet har artikelnummer 53166 och kostar 69 kronor.

Till vinet HÄR>>>