Capitano Bianco får dig att drömma om Italien!

Föreställ dig att du slagit dig ner vid ett bord på den där lilla syditalienska trattorian nere vid hamnen. De gamla fiskegubbarna sitter och fixar näten efter dagens fångst, drar fiskehistorier sinsemellan och du känner suget efter nygrillade superfärska sardiner, lockad av dofterna som omsluter uteserveringen.


Du beställer, tar samtidigt in en karaff av det lokala iskalla vita och sippar medan du otåligt längtar efter lunchen. Vinet? Ja det är enkelt men gott och prickar bullseye i ögonblickets stund och du skänker inte en tanke på att det serveras i duralexglas. För du har semester, befinner dig i bella Italia och bara njuter av livet.

Idag är resedrömmen viktigare än någonsin, minnena likaså från positiva upplevelser. Och vi kan leva på dessa också, förstärka dem genom att återskapa miljöer hemma – kring matbordet exempelvis. Så oavsett om du suttit vid den där trattorian eller bara önskar du hade så är vårt förslag att tillaga en annan klassisk fiskanrättning från söderns Italien; Spaghetti alla Puttanesca. Vinet du skänker därtill? Nyheten Capitano Bianco från Apulien – ett vitt torrt på druvan trebbiano och i litersflaska. Låt resan börja!

Boxtoppen.se om 2019 Capitano Bianco Trebbiano

Syditalienskt och skönt okomplicerat vitt med småblommiga toner, persika, päron och citrusfrukt i lättsam, frisk och torr stil där örter och citrusfrukter får sällskap av päron och mandel. Ett vin som väcker aptiten och får dig att längta till att sitta och betrakta livets gång från den där syditalienska trattorians uteservering. Un litro per favore!

Intryck: 4 av 5 p

Litersflaskan Capitano Bianco beställer du och hämtar ut på din föredragna Systembolagsbutik. En flaska (1000 ml, 12%) kostar 79 kronor och har artikelnummer 74475.