Capitano Bianco – Italien i ett glas!

Föreställ dig att ni har slagit er ner vid ett bord på den där lilla syditalienska trattorian nere vid hamnpromenaden. Du ser fiskarna sitta och fixa näten efter dagens fångst och längtar efter att dina grillade superfärska sardiner ska anlända. Medan du väntar så sippar du på ett iskallt lokalt vitt. Enkelt men gott och precis rätt i ögonblicket och du skänker inte en tanke på att det serveras i duralexglas. För du har semester, befinner dig i favoritlandet och lever för stunden.


Oavsett om du har suttit vid den där trattorian eller bara önskar du hade så kan nog alla relatera till den drömbild man bygger upp. Å andra sidan; varför inte byta ut den mot dito svensk sommar och din nygrillad abborre? Vinet som gör jobbet till och som ändå väcker italiensk nostalgi i en är nyheten Capitano Bianco från Apulien – ett vitt torrt på druvan trebbiano i 1 literflaska. Frågan är om det kan smaka mer okomplicerat italienskt än så här?

Boxtoppen.se om 2019 Capitano Bianco Trebbiano

Syditalienskt och skönt okomplicerat vitt med småblommiga toner, persika, päron och citrusfrukt i lättsam, frisk och torr stil där örter och citrusfrukter får sällskap av päron och mandel. Ett vin som får dig att längta till att sitta och betrakta livets gång från den där syditalienska trattorians uteservering. Un litro per favore!

Intryck: 4 av 5 p

Litersflaskan Capitano Bianco beställer du och hämtar ut på din föredragna Systembolagsbutik. En flaska (1000 ml, 12%) kostar 79 kronor och har artikelnummer 74475. Du finner vinet här >>