Casa Canevels rosa prosecco spelar i en egen liga!

Roséproseccon har landat i Sverige! Tidigare i år så blev det fritt fram för producenterna att addera femton procent pinot noir för att framställa en rosévariant av den så populära drycken och de första resultaten som vi nu provat har varit lovande. Ett vin sticker däremot ut så här långt är Casa Canevel som vi nu har i våra glas!


Casa Canevel har sedan några år tillbaka ingått ett partnerskap med legendariska Masi i Veneto. Proseccoproducenten som nu varit verksam i drygt fyra decennier odlar främst sin glera, druvan som är själva basen i prosecco, på runt 400 meters höjd i Valdobbiadene i nordöstra Italien och man har sedan starten haft fokus på kvalitet och ursprungskänsla i sina viner. Så när rosé-versionen av prosecco äntligen blev verklighet kom det knappast som en överraskning att Casa Canevel tog uppgiften på allvar, något vi också noterar i nyheten som nu landat här hemma.

Boxtoppens intryck av 2019 Casa Canevel Prosecco Rosé Brut

Den utan tvivel främsta roséproseccon som vi hitintills provat är inte denna från Casa Canevel. Doftmässigt så är det fortfarande glera-druvan som har ett grepp om händelserna med melon, päron och viss blomsteraromatik men det röda smyger sig även på i form av hallon, mosade jordgubbar och örtiga nyanser. Smaken är av förklarliga skäl ungdomligt livlig men ändå sansad och det är nu som pinot noir kikar fram än mer med en syra som du sällan associerar med vinstilen. Att det dessutom är en skönt torr prosecco accentuerar blott fräschören och det lilla röda inslaget som även får uppbackning av röd citrus i den rena eftersmaken. Köprekommendation är utfärdad!

Betyg: 5 av 5 boxar! Full pott!

Nyårsbubblet, till snittarna, lite kallskuret eller blott på egen hand, användningsområdena är många och du lär snabbt hitta din favoritkombination. Casa Canevel har artikelnummer 75170 och en flaska (750 ml, 11%) kostar 129 kronor. Vinet beställer du till din föredragna Systembolagsbutik.

Till Casa Canevel HÄR >>>