Casalforte Collezione Campistorti – det givna valet till ostbrickan!

Casalforte är kooperativet Cantine Riondos premiumlinje och vinerna visar upp Venetoregionens mångfald och olika vinstilar. I Sverige har vinerna nått stor framgång, inte minst med proseccovinerna och de olika tolkningarna av Valpolicella såsom amarone och ripasso. Bland storsäljarna finner vi Casalforte Collezione Campistorti, en rödvinsbox som hyllar traditionen med att delvis torka druvorna för att ge en fylligare karaktär. Boxtoppen hart provat den nya årgången!


Cantine Riondo i Valpolicella har mer än 2000 vinodlande medlemmar och förfogar över en hel del högklassig mark i Veneto-regionen där man producerar allt från fräsch prosecco till utmärkt amarone. Storleken gör odlarsammanslutningen till ett av landets största och anledningen till framgångarna hittar vi naturligtvis i vinernas kvalitet.

Casalforte Collezione Campistorti är det nya namnet på en av Systembolagets mest uppskattade appassimentoboxar som tidigare gick under namnet Castelforte. Men trots Cantine Riondos namnbyte så är det precis samma pålitliga innehåll och det märker vi inte minst i den nya årgången 2020 som nu nått Systembolaget

Boxtoppens intryck av 2020 Casalforte Collezione Campistorti

Ny årgång men stilen känner vi igen där torkade frukter såsom korint och fikon möter plommon, körsbär och kryddiga fatinslag. Även örtigheten kikar fram och adderar till intrycket. Smaken är silkig och smeksam med rödbärig fruktighet, plommon och russin samt vinstilens lilla sötma som dock balanseras upp av den pigga syran och den diskreta men likväl närvarande tanninkänslan. Avslutar fräscht och med lakrits och fatinslag som följer med i eftersmaken.

4 av 5 poäng

Casalforte Collezione Campistorti har vinstilens lilla sötma vilket gör det perfekt till ostbrickan där hårdostarna har företräde. Tänk lagrad parmesan, pecorino och våra egna herrgårds- och västerbottenostar som du bryter med gaffel för att locka fram saltkristallerna. Som gjort för Casalforte!

Casalforte på trelitersbox (13%) kostar 229 kronor och har artikelnummer 6346. Vinet finns i mer än 350 Systembolagsbutiker i landet och till de som inte lagerhåller den kan du beställa boxen utan extra kostnad.

Till vinet HÄR >>>