Castelforte Prosecco Extra Dry – som gjort för en nyårsskål!

Cantine Riondo återfinns i Valpolicella och har, med den ansedda vinmakaren Giorgio Marchiotto som frontfigur för de mer än 2000 medlemmarna i kooperativet, nått stor framgång på den svenska marknaden. Men allt är inte rött utan man har även produktion i den nordöstra delen av Veneto-regionen, närmare bestämt i områdena där prosecco framställs. I våra glas; Castelforte Prosecco Extra Dry!


Boxtoppen om Castelforte Prosecco Extra Dry

Blommig och skönt päronfruktig prosecco men ändå i rätt stram framtoning där apelsin och nätmelon även kikar fram. Smaken uppvisar smeksamma bubblor som lindar in det stenfruktiga fint, citrussyrlighet skänker viss edge och nätmelonen står för det aromatiska inslaget. Avslutar fräscht och kooperativet Cantine Riondos prosecco upplevs torrare än de flesta i kategorin. En aptitretare!

Betyg: 4 av 5 boxar!

Tack vare den lägre sötman så gör sig denna prosecco förträffligt som start på en kväll – varför inte tillsammans med charkuterier – och du kan med fördel fortsätta med vinet även till förrätten om det serveras skaldjur. Eller varför inte till nyårskvällens avslut!

Castelforte Prosecco Extra Dry finns i Systembolagets samtliga butiker och har artikelnummer 7720. En flaska (75 cl, 11%) kostar 89 kronor.