Casteloro – en Amarone som har alla förutsättningar till att bli en succé!

Det går inte att komma ifrån det, att man kikar en extra gång på prislappen. För en Amarone som inte kostar mer än 169 kronor hör knappast till vanligheterna och givetvis triggar det nyfikenheten.

Alltså tog Boxtoppen.se tillfället i akt och drog korken på 2016 Casteloro Amarone della Valpolicella som nu finns tillgänglig på Systembolaget. 

”… En välgjord Amarone

Boxtoppen.se om 2016 Casteloro Amarone della Valpolicella
Casteloro handlar om druvorna corvina, corvinone och rondinella som efter skörd torkats under tre månader för att sedan få sin lagstadgade lagring om minst två år innan buteljering. I våra glas häller vi upp en djupt rödfärgad Amarone som direkt från start visar sitt ursprung där torkade frukter lirar snyggt med inslag från kryddhyllan, solmogen körsbärsfrukt och flörtiga fatnyanser där allt från mörk choklad, tobak och vanilj bockas av. Smaken visar upp en Amarone i den lättare skolan med smeksamma tanniner och en uppfriskande syra som lindar in den diskreta bärsötman. Mörka skogsbär och körsbär möter violpastiller, russin, nyrostade kaffebönor och örtbuketten innan allt avslutas i en kryddig final.

En välgjord och behaglig Amarone som har alla förutsättningar till att bli en succé!

Boxtoppens betyg: 5/5 p

2016 Casteloro Amarone della Valpolicella har artikelnummer 74208 på Systembolaget och kostar 169 kronor. Den kan beställas till valfri butik utan extra kostnad här >>