Casteloro Prosecco Frizzante – samma härliga smak men mindre bubblor

Upplever du att bubblorna i en prosecco ibland kan vara lite väl livliga och kraftfulla? Då är Casteloros Prosecco Frizzante perfekt för dig! Här är nämligen trycket i flaskan något lägre vilket ger en lenare, mer smeksam mousse. Boxtoppen har provat nyheten som förslutits enligt den klassiska spago-tekniken där korken knyts fast med tråd istället för stålgrimma!

Bakom den ekologiska Casteloro Prosecco står kooperativet Viticoltori Ponte med sina 1,200 odlare och mer än 2,000 hektar vingårdar, en viktig aktör på Prosecco-scenen. Dessutom har man varit med i mer än sjuttio år och kan sina bubblor. Och det märker inte minst i denna ekologiska frizzante från firman, ett vin som är väldigt lätt att ta till sig!

Boxtoppen.se om ekologiska Casteloro Prosecco Frizzante
Det lägre trycket i flaskan till trots så råder det inga som helst tvivel om vad det är vi har i våra glas. Denna frizzante bjuder nämligen på mycket av det som gjort Prosecco så omtyckt; stenfrukter i form av saftiga päron, persika och aprikos samt ett charmigt vitblommigt inslag. Skillnaden är tydligare i gommen där bubblorna är mindre och färre vilket ger ett väldigt harmoniskt intryck och lockar fram druvigheten än mer. Sötman är integrerad och balanseras även upp av syrliga stenfrukter, citrus och ett stänk cantaloupmelon. Klingande rent avslut och en vardagspärla värdig att skåla in våren med!

Betyg: 4,5/5

Den ekologiska Casteloro Prosecco har artikelnummer 70751 och kostar 89 kronor. Du kan beställa den till din föredragna butik utan extra kostnad HÄR >>