Casteloro Valpolicella – ett fynd för sina 79 kronor!

Allt fler har upptäckt Casteloro-vinerna med bland annat Prosecco, Valpolicella och Amarone på repertoaren. Dels för att kvaliteten är där, dels för vinernas sympatiska prislappar. Senaste tillskottet är en klassisk Valpolicella som dessutom med sin prislapp är den bäst prisade från regionen på Systembolaget!


Valpolicella nära Gardasjön är svenskarnas favoritregion, inte minst på grund av de fylliga Amarone-vinerna som är appellationens stolthet. Men vi ska inte heller glömma bort det klassiska vardagsvinet, Valpolicella, som även det tagit steget in i finrummet och där kvalitetsdruvan corvina skänker omisskännlig norditaliensk charm och drickvänlighet i de röda vinerna!

Boxtoppen om 2019 Casteloro Valpolicella

Casteloro ser sex månaders lagring på ekfat vilket ger vinet en rostad ton med inslag av kaffe och choklad i doften. Addera syrliga körsbär, torkade örter, främst rosmarin och en touch läder och du har Veneto i ett glas. Smaken är saftig och rättfram i medelfyllig stil där nerslipade tanniner och citrussyrliga instick ger ett fräscht intryck tillsammans med transparent körsbärsfrukt och choklad. Avslutet är torrt vilket säkerställer vinets matvänlighet.

4 av 5 poäng

Ett vin som gör sig precis lika bra till klassiska italienare som lasagne, bolognese och hämtpizzan som till svensk husman som de hemrullade köttbullarna i gräddig sås.

Casteloro Valpolicella har artikelnummer 77768 och en flaska (75 cl, 13 %) kostar 79 kronor. Vinet beställer du till din föredragna Systembolagsbutik >>>