Casteloro Veneto Rosso – generositet i dubbel bemärkelse!

Casteloro har vunnit mångas uppskattning med Prosecco, Valpolicella Ripasso och Amarone på repertoaren. Nu ansluter en Veneto Rosso till serien och det är ett vin som fortsätter i samma generösa stil i dubbel bemärkelse för formatet sticker ut – möt enlitersflaskan!


Nytillskottet i Casteloro-sviten är en druvren corvina, det vill säga den främsta sorten i de klassiska Veneto-vinerna. Och litersformatet, ja det om något bjuder väl in till fest!

Boxtoppen.se om Casteloro Veneto Rosso
Här flörtas det friskt från första sniffen med lavendelblommighet, söt lakrits och ungdomliga bärnyanser där framförallt de svarta körsbären kikar fram. Fatkryddigheten är också med i matchen och bjuder på tobak och ett stänk mörk choklad. Smaken är fräsch, smeksam med snälla tanniner, körsbärsgenerös med ett stänk plommon och björnbär, och så hintas en diskret sötma. Lägg därtill viss längd i avslutet och ursprungskänsla och du har ett vin som inte alls gör bort sig i sammanhanget. Tvärtom är det rätt charmigt. Och gott!

Boxtoppens betyg: 4,5/5

Casteloro Veneto Rosso har artikelnummer 76971 och enlitersflaskan kostar 95 kronor. Du beställer vinet till din föredragna butik utan extra kostnad >>