Casteloro Vino Rosso – ett somrigt rött vin!

Casteloro-serien har vunnit mångas uppskattning med Prosecco, Valpolicella och Amarone på repertoaren. Av förklarliga orsaker ska tilläggas för det är viner som inte bara håller sympatiska priser utan även en kvalitativ nivå. Nu ansluter ytterligare ett rött, Casteloro Vino Rosso, ett vin som vi tror kommer överraska många!


Det går inte att komma ifrån faktumet att det finns en jämnhet i Casteloro-vinerna som imponerar och det sätts såklart på test nu när nyheten Casteloro Vino Rosso lanseras. Ett vin som tickar in på beskedliga 59 kronor kanske man inte har särskilt höga förväntningar på men denna blend på sangiovese och merlot gör oss sannerligen inte besvikna utan det är verkligen mycket vin för pengarna. Dessutom ett perfekt alternativ om man föredrar att ställa fram en flaska framför en box på bordet.

Boxtoppen om Casteloro Vino Rosso

Okomplicerat men riktigt trivsamt sammanfattar bäst denna nyhet där det bjuds bussig rödbärig frukt med körsbär och plommon i spetsen, kryddiga undertoner, lavendel och en hint choklad. Smaken är smeksam, tanninerna försiktiga och bärfrukten har viss rondör även om vinet upplevs torrt. Dessutom fräschör i syran. Ett för den ringa pengen småmysigt vin som gör sig bäst när det serveras svalt, runt 14 C.

Betyg: 4 av 5 poäng

Casteloro Vino Rosso gör sig fint till den grillade kycklingen, till pastarätten eller blott på egen hand. Vinet finns i skrivande stund i drygt 20 Systembolagsbutiker och till resten beställer du det utan extra kostnad. Priset är 59 kronor (!) för en flaska (75 cl, 13%) och artikelnumret är 79137.

Till vinet HÄR >>>