Casteloro Prosecco Organic Extra Dry

Prosecco med charmerande fräschör och som får oss att minnas sommaren


De har något okomplicerat charmerande över sig, proseccovinerna, och det är väldigt lätt att förstå deras popularitet. Men inte bara sommartid utan året runt fungerar det fräsigt bubbliga vinet alldeles strålande till allt från hederligt snackvin till aptitretarna. Men kanske vi ändå behöver glädjespridaren lite mer nu, vintertid, när solen gått i ide och buteljerat solsken är det närmaste vi kommer om vi inte åker söderut?

Kooperativet Viticoltori Ponte med sina 1,200 odlare och mer än 2,000 hektar vingårdar är en viktig aktör på Prosecco-scenen. dessutom har man varit med i sjuttio år och kan sitt bubbel. Och det märker inte minst Boxtoppen när vi provar den ekologiska Casteloro från firman, ett vin som har en charmerande fräschör och som får oss att minnas sommaren….

Boxtoppen om Casteloro Organic Extra Dry
Det finns en hel del oinspirerande Prosecco där ute men denna är definitivt inte en av dem utan här är många av de önskade markörerna på plats. Som den fina päronfruktigheten, apelsinskalen och den vitblommiga nyansen.

Dessutom plockar vi upp ett mineralinslag som förstärker fräschören. I gommen finns det vidare inget att dölja, något som producenten förtjänstfullt demonstrerar genom att hålla nere sötman. Istället är det rena nyanser av gula frukter, stenfrukt, örtighet och så den där lilla avslutande beskan som man gärna vill ha i sin Prosecco.

Bubblorna är uppfriskande och livliga men aldrig aggressiva och vi noterar även en viss täthet i smaken. Allt som allt, en Prosecco som vi verkligen gillar och som dessutom är torr i sitt avslut.

Boxtoppens betyg: 5/5!

Den ekologiska Casteloro kostar 89 kronor och kan beställas till önskad butik i hela landet.
Nr 79377 (11,5%) 750 ml
Prosecco, Italien

Vinet beställer du >>> HÄR