Catena Chardonnay Tupungato ny etta

April bjuder på hela 17 nya viner på listan över vita flaskviner i prisklassen 71-140 kronor. Tio stycken av de nya vinerna, som kommer från jordens alla hörn är dessutom superfynd.


97030 2013 Catena Chardonnay Tupungato, Bodega Catena Zapata copyApril bjuder på hela 17 nya viner, där hela tio stycken är superfynd.

Ny etta är Catena Chardonnay Tupungato, från Bodega Catena Zapata i argentiska Mendoza. Vinet är ett superfynd som passar bra med stekt fisk, men också till en kycklingsallad, kanske en cesarsallad. Vinet finns i det tillfälliga sortimentet, så det gäller att vara snabb, för när det är slut kommer det inte tillbaka.

På andra plats återfinner vi spanska Lignum Blanc från Albet i Noya, det perfekta valet till tapas och smårätter.

Som trea hittar vi eleganta 2013 Mulderbosch Chardonnay. Vinet håller på att byta årgång på Systembolaget. Årgångsbyten sker alltid successivt på Systembolaget, vilket kan vara bra att känna till, eftersom årgångarna kan variera ganska mycket. Hur länge det dröjer innan de nya årgångarna kommer ut i butik beror på respektive butik.

Ytterligare en nyhet har tagit sig in på tio-i-topp, nämligen 2002 Oestricher Lenchen Riesling Spätlese från Weingüter Wegeler, som hanar på sjätte plats. Vinet är silkeslent och har fin mognad och borde kosta dubbelt så mycket.

Längre ned på listan hittar ni de övriga nyheterna. Konkurrensen är hård, t ex hittar vi inte utmärkta fyndet 2013 Chablis Le Finage från kooperativet La Chablisienne förrän på femtonde plats, fastän det är så bra. Med tanke på att listan omfattar 49 viner och hela 31 av dem är superfynd, är det helt klart värt att bläddra mellan sidorna.

>>Till listan