Chapel Hill – cava med oslagbart prisvärde!

När det kommer till klassiska QPR-termen, Quality Price Ratio, så är det ofta den dyker upp i våra tankar när cava är i glaset. Få, om ens något mousserande vin levererar på så hög nivå sett till prislappen och ibland undrar man nästan om det blivit något knas. Ett av vinerna med hög QPR-faktor är Cavas Hills Chapel Hill som lanserats under hösten och som vi nu har i våra glas!


Boxtoppen om Chapel Hill Cava

Startar lite försiktigt men utvecklar snabbt lätt rökiga toner i glaset och som får uppbackning av grapefrukt, pomelo, solmogen persika, örtagård och brödbak. Smaken drar åt det halvtorra hållet men spänst i frukten och inte minst de citrussyrliga inslagen ger vinet en stram karaktär. Likaså den silkiga moussen bidrar till en helhetskänsla som gör det svårt att förstå att detta blott betingar ett pris om sextioåtta riksdaler…

Betyg: 4 av 5 boxar!

Bara att kapitulera återigen för cava-vinernas oslagbara prisvärde! Chapel Hill Cava serverar du med fördel till 12-slaget på nyårsafton, till försnittarna, de spanska salta mandlarna, chipsskålen, de färska räkorna vars sälta kontrasterar bubblet eller blott på egen hand.

Cavan Chapel Hill kostar 68 kronor och flaskan (75 cl, 11,5%) har artikelnummer 74211. Du beställer den till din föredragna Systembolagsbutik för uthämtning.

Till Systembolaget HÄR >>>