Charmant ekologisk tysk riesling med brett användningsområde!

Chill Out-serien har introducerat en nyhet från tyska vinregionen Pfalz, en ekologisk riesling i härligt fräsch stil och som får en att längta till varmare årstider. Den högklassiga tyska druvan hör till Boxtoppens favoriter och inte minst är dess breda användningsområde svårslaget. I våra glas; Chill Out Riesling Organic i årgång 2020!


Riesling har en unik syra som i sin ungdom närmast kan upplevas som fräsig samtidigt som den agerar ryggrad åt vinet. Förmågan att uttrycka sitt växtläge är också bland rieslingdruvans främsta egenskaper och det blir extra tydligt i dess ursprungsland där de olika regionerna ger vitt skilda stilar. Nu är det Pfalz-riesling som vi har i våra glas; bland landets varmare regioner vilket ger riesling med mer fyllighet.

Boxtoppen provar ekologiska 2020 CHILL OUT Riesling från regionen Pfalz i Tyskland

Vi har en ekologisk riesling från Pfalz, Tysklands näst största vinregion, i våra glas. Doften är klassisk för druvan med blomaromatiska drag vilket här får oss att associera till jasmin, samtidigt som stenfruktiga nyanser och citrus står för den ungdomliga fräschören. Smakprofilen är typisk för druvan med markerad syra men ändå med en lätt rondör som balanserar den rena, lätt rökiga stenfruktigheten och det strama avslutet som kommer med en citrustwist. Riktigt trevlig vardagsriesling och det perfekta vinet till plockbordet!

Betyg: 4 av 5 p

Chill Outs ekologiska riesling har artikelnummer 53600 och återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Du beställer helt enkelt hem vinet till din föredragna butik för uthämtning. En flaska (750 ml, 11,5%) kostar 79 kronor och du dricker med fördel vinet som aperitif, till småsnittarna, buffébordet, skaldjur, gärna färska räkor, och till asiatiskt kryddigt!

Till vinet HÄR >>>