Charmerande nyhet i Perfect Day-serien; fräscht vitt från Italien!

Perfect Day har etablerat sig på den svenska vinscenen med flertalet välgjorda buteljeringar och boxar, inte minst har rosén blivit en riktig sommarhit. Lagom till vårens inträde så har en nyhet landat i serien och det är ett torrt och fräscht vitt vin från norra Italien, närmare bestämt Veneto-regionen. I våra glas; flaskvinet 2020 Perfect Day Veneto Bianco!


Boxtoppen om flaskan 2020 Perfect Day Veneto Bianco från Italien

Den nya Perfect Day-vinet hämtar inspirationen från norra Italien och Veneto-regionen, världsberömt för sina Valpolicella-viner med Amarone i spetsen. Men det är också hem för ett av Italiens främsta vita viner, Soave, som baseras på den högkvalitativa druvsorten garganega. Just garganega är huvuddruvan i denna superfräscha nyhet och druvans omisskännliga karaktär gör sig omgående tillkänna i doften där det bjuds saftiga gråpäron, persika och vitblommiga nyanser samt pigga citrusinstick. Smaken är charmerande med stenfruktiga toner, gröna äpplen och päron inte minst, samtidigt som en citrusskalssyrlighet bidrar till den aptitretande syran i vinet. Det är helt torrt, ungdomligt livfullt och utan tvekan ett högst trivsamt, charmerande och ursprungstydligt vin!

Betyg: 4,5 p av 5 p

Ett vin som fungerar ypperligt som välkomstdrink och aptitretare, gärna till en charktallrik, och det gör sig även med fördel till matigare sallader med tonfisk exempelvis. Och till en spaghetti vongole är det helt enkelt…perfekt!

Perfect Day-nyheten från norra Italien har artikelnummer 51096 och flaskan (750 ml, 12,5%) kostar 89 kronor. Vinet finns även tillgängligt som bag-in-box (art.nr. 51099, 3000 ml, 239 kr).

Till Systembolaget >>>