Chateau Ste Michelle fortsätter briljera – nu med strålande syrah i tvålitersbox!

Få producenter har betytt mer för en delstat i USA än Chateau Ste Michelle som varit högst delaktiga och ledande i att sätta Washington State på vinkartan. Nu har den klassiska producenten lanserat en ny högkvalitativ box i tvålitersformat på syrahdruvan och det är ett vin som direkt går in på Boxtoppens topplista!


Washington States äldsta vineri och även det mest prisbelönta heter Chateau Ste Michelle och det produceras alla tänkbara vinstilar. Dessutom har samarbeten med andra klassiska vinhus världen över etablerats där särskilt det med tyska Dr. Loosen blivit en stor framgång.

Syrah-nyheten som nu lanserats i tvålitersformat visar kvalitetsnivån som man håller och hur väl druvan trivs i delstatens Columbia Valley. Det här är boxvinet som bara längtar efter sommarens BBQ!

Boxtoppen provar 2019 Chateau Ste Michelle Syrah från Washington State

Vi har en härligt inbjudande och kryddig syrah i glasen där det bjuds allt från mogna björnbär, mörka plommon, violpastill och lavendel till rostade fatnyanser. Smaken är flirtig och fyllig på samma gång, tanninerna är högst närvarande men smeker och skänker struktur till den rika mörka bärfruktigheten. rent, kryddigt, långt och läckert. Superseriös box!

Betyg: 5 av 5 poäng. Full pott!

Givet till sommarens grill och får gärna serveras lätt svalt för att accentuera den fina frukten. Chateau Ste Michelles syrah kommer i en tvålitersbox (2000 ml, 14,5%, 5 g/l), har artikelnummer 2562 och kostar 239 kronor. Boxen finns i mer än 300 Systembolagsbutiker och till övriga beställer du det utan extra kostnad.

Till Systembolaget HÄR >>>