Chile con Carne – charmerande rött till svårslaget pris!

Få länder, om ens något, kan leverera samma kvalitetsnivå som Chile för en spottstyver. Hemligheten ligger i perfekta förhållanden för vinodling och en oöverträffad skicklighet i att dra nytta av detta. Det märks inte minst i den box vars namn ordvitsigt anspelar på en klassisk rätt – Chile con Carne!


Bakom boxen Chile con Carne finner vi en av Chiles största producenter, VSPT Wine Group med sex olika vinerier i portföljen. Ett av dessa är det ansedda Viña San Pedro Tarapaca som står bakom rödvinsboxen Chile con Carne. I 1,5 liters-boxen samsas cabernet sauvignon och syrah och det är tvivelsutan imponerande kvalitet för priset om 99 kronor.

Boxtoppen.se om 2019 Chile con Carne

Ett gott vin som är väldigt lätt att tycka om, inte minst för de fräscha inslagen av örter, körsbär, svarta vinbär och mynta. Smaken är ungdomligt charmerande med dominerande inslag av cabernet sauvignon, en druva man så mästerligt hanterar i Chile. Mörkbärigt, fylligt, befriande torrt och med tanniner som håller sig i bakgrunden men ändå ger vinet struktur.

Betyg: 4,5 av 5p

Som namnet anspelar på så är detta en tacksam kompis till mat och den ungdomligt generösa fruktigheten gör vinet särskilt lämpat till kötträtter och även kryddiga sådana. Chili con Carne såklart men prova det även till Tacos-fredagen där vinet lätt kylt gör sig perfekt till lagom hetta. Och en grillad köttbit såklart, där blir kombinationen mitt i prick.

Chile con Carne har artikelnummer 72740 och en box (1500 ml, 13%) kostar 99 kronor. Vinet finns i fler än 100 Systembolagsbutiker och till övriga beställer du det utan extra kostnad >>>