Chile con Carne – fast nyhet på Systembolaget i december

Den andra december lanseras boxen Chile con Carne på Systembolagets fasta sortiment, och Boxtoppen.se har naturligtvis provat boxen.


Namnet är en ordvits som sätter fokus på vilken typ av mat som det passar till samt ger en indikation om vinets ursprung.

Carne betyder kött på spanska, det språk som talas i landet där vinet är framställt, vilket är Chile. Det är producerat av en av landets största vinexportörer Viña San Pedro Tarapaca (VSPT), som också är dess tredje största vinproducent.

– Detta är ett vin för dem som njuter av livet och samtidigt vill göra det enkelt för sig. Med Chile con Carne blir det mindre komplicerat att hitta ett vin på butikshyllan som är gott och på samma gång prisvärt samt passar bra till en grillad köttbit eller fredagsmys med tex-mex. Vi är stolta över att kunna presentera det här vinet, som är utmärkt till den typ av rätter som så många i Sverige älskar när de ska umgås, må bra eller fira något på helgen tillsammans med familj och vänner, säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager, Altia.

Hos producenten är man stolt över sitt ursprung och därför har man designat Chile con Carne med den chilenska flaggans färger fast med inslag som påminner om gamla cowboy-filmer.

Chile con Carne 2018 (nr 72740, 99 kr) lanseras i december på Systembolagets fasta sortiment

Boxtoppen.se om vinet:
Ett gott vin som är lätt att tycka om med sina inslag av örter, körsbär, svarta vinbär och mynta. Balanserat utförande med fina tanniner. Som namnet anspelar på så är detta en tacksam kompis till mat överlag.
Betyg: 4,5/5p