Chilenska Río Claro ny trea

Fem nykomlingar och en ny årgång, alla ekologiska viner. Det är vad uppdateringen av listan över vita flaskviner upp till 70 kronor innehåller. Av nykomlingarna är det tre som hamnar på tio-i-topp. Listan tre översta placeringar utgörs dessutom av superfynd.


2013 Julius Kayer Grüner Veltliner från St Ursula ligger kvar på första plats sedan i mars. Vinet är rent och snyggt och druvtypiskt.

På andra plats hittar vi återigen det lite rundare 2013 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico från kooperativet Moncaro.

2014 Río Claro Sauvignon Blanc från Miguel Torres är bästa nykomling och hamnar på tredje plats. Det här chilenska vinet är ett superfynd, som verkligen ger mycket smak för pengarna. Vinet är friskt och fräscht och funkar fint som aperitif, till fisk och skaldjur.

Nya på tio-i-topp  är också 2013 Vida Orgánica Torrontés, ett vin från Argentina och Familia Zuccardi, på sjätte plats. Vinet är har en torr och aromatiskt frukt och bra balans. Det här är ett vin som kan funkar bra till asiatsik mat, förutom lätta fiskrätter.

På sjunde plats har vi tio i topps sista nykomling sicilianska 2014 il Nostro Grecanico från Nordic Sea Winery, som är både rundare och mildare än 2013. Med den nya årgången har vinet tagit ett rejält kliv från tolfte plats och blivit ett superfynd.

Övriga nykomlingar, som ni hittar längre ned på listan är Ecologica Berlina Ruppertsberger från Weinkeller Hoheburg, 2014 Torres San Valentín Parellada från Miguel Torres och superfyndet  2013 Frontera Chardonnay från Concha y Toro.

>>Till listan