Chill Out Fresh & Fruity Chardonnay – prisvärt och perfekt till påsk

Snart är påsken här och det är dags för fest med vänner och familj.


Den prisvärda favoriten Chill Out Fresh & Fruity Chardonnay är ett friskt vitt vin som passar perfekt till påskhelgens långa firande. Det fungerar lika bra att dricka som det är som till mat och det funkar med fördel till många olika rätter – och gör sig utmärkt till sillen, smörgåstårtan, laxen och sparrisrisotton på påskbordet. Chill Out Fresh & Fruity är ett medelfylligt vitt vin med en mjuk och frisk smak av citrus, honung samt viss smörighet. Vinet har en frisk och fruktig doft med inslag av citrus och tropiska frukter.

Chill Out Fresh & Fruity är gjort på druvan Chardonnay som skördas nattetid i sydöstra Australien. Nattskörden gör att druvorna hålls svalare och därmed får man ett vin som blir friskare och fruktigare i karaktären. Efter försiktig pressning klarnas musten före jäsningen, som i huvudsak äger rum på rostfria cisterner. Som en krydda tillsätts även en mindre del vin som har tydlig karaktär av ek.

Chill Out Fresh & Fruity Chardonnay passar utmärkt att dricka som det är eller till lätta rätter med ljust kött, fisk och sallader.

Produktinformation

Chill Out Fresh & Fruity Chardonnay
Artikelnr: 22280
Land: Australien
Pris: 209 kr
Alkoholhalt: 13%
Råvaror: Chardonnay 100 %