Chill Out Cabernet Sauvignon – det perfekta boxvinet till sommarens BBQ!

Chill Out-serien visar upp viner från klassiska regioner och vinländer såsom Argentina, Frankrike, Tyskland, USA och såklart Australien. Nu har vi den senaste årgången av Chill Out Cabernet Sauvignon från ”Down Under” i våra glas och det är en högst trivsam tappning som vi dessutom håller lite högre än förra årets. Dags för ett klassiskt BBQ-vin!


Chill Out är en druvren cabernet sauvignon från vingårdar i Riverland, South Eastern Australia. Vinet har efter jäsningen lagrats en kortare tid på ekfat vilket skänker en kryddighet till intrycket. Druvan har en lång tradition i landet och är den tredje mest planterade, efter shiraz och chardonnay. Och just i Riverland, nära Adelaide, är den extra populär då cabernet sauvignon trivs i regionens klimat som ger varma somrar.

Boxtoppen provar 2021 Chill Out Cabernet Sauvignon från South Eastern Australia

Den nya årgången av Chill Outs australiensiska box på cabernet sauvignon bjuder på generösa mängder mörka bär där björnbär, svarta vinbär och plommon lindas in i eukalyptus, ekkryddiga toner och ett stänk av mynta. Smaken är generös med ungdomligt driv i det bärfruktiga, tanninerna är mogna men finns ändå med i bakgrunden liksom syran som skänker fräschör. Viss rondör i frukten lockar fram det fatkryddiga anslaget som också följer med i det pigga avslutet.

Betyg: 4 av 5 poäng

Chill Outs Cabernet Sauvignon i årgång 2021 finns i drygt 320 Systembolagsbutiker och till övriga kan det beställas utan extra kostnad. Boxen (3000 ml, 14%) har artikelnummer 6873 och kostar 215 kronor.

Till vinet HÄR >>>